Pohádka o princezně Pampelišce. S Janem Potměšilem, Vlastimilem Brodským nebo Jiřím Langmajerem

8. leden 2023

Na motivy Knížky o Pampelišce Jaroslava Kvapila pro rozhlas napsal František Pavlíček a v 80. letech natočil legendární pohádkový režisér Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Eva Horká (princezna Pampeliška), Jan Potměšil (Honza), Vlastimil Brodský (král), Jaroslav Konečný (tulák), Jiřina Jirásková (chůva), Miroslav Moravec (velitel stráže), Svatopluk Skládal (kuchař), Antonín Hardt (kocourkovský primátor), Radim Vašinka (ponocný), Jiří Langmajer, Tomáš Juřička a David Schneider (pasáci) a Jana Andresíková (máma)
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Jiří Suchánek
Zvukové efekty: Jiří Binek
Zvuková spolupráce: Anna Suchánková
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1988

Hledáte audiopohádky na dobrou noc zdarma? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a pohádky zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.