Podbrdské muzeum zve na dernisáž výstavy Zažij skauting a Benefiční koncert pro Dědka

27. září 2021

V rožmitálském Podbrdském muzeu si stále ještě můžete vyzkoušet různé skautské dovednosti a v úterý to navíc spojit s návštěvou Benefičního koncertu pro Dědka. Výtěžek koncertu bude použit na obnovu vyhořelé skautské hájovny Na Dědku. Vstupné je dobrovolné.

Podbrdské muzeum v Rožmitále pod Třemšínem na Příbramsku ožije zítra (28.9.) na státní svátek hudbou. Odpoledne v 16 hodin tam totiž začne Benefiční koncert pro Dědka. Zahrají Dechový orchestr mladých z rožmitálské Základní umělecké školy a Swingový orchestr For Evergreens. Výtěžek půjde na obnovu vyhořelé skautské hájovny Na Dědku.

Výstava Zažij skauting

A pokud vás láká vás posezení u táborového ohně nebo nocování v podsatdovém stanu, tak vás určitě potěší interaktivní výstava Zažij skauting. Můžete si ji prohlédnou ještě do středy 29. září a vyzkoušet, jaké to je, být skautem.

"Na výstavě si návštěvníci můžou plnit skautské odborky, plněním různých dovedností se mohou stát třeba ekolegem, rukodělkářem divadelníkem nebo uzlářem," přibližuje Martina Brotánková.

Dozvíte se také zajímavosti z historie zdejšího skautingu, která se začala psát už v roce 1911, před 110 lety.

Informace najdete na webu Podbrdského muzea.

autoři: Soňa Jindrová , JMys | zdroj: České dráhy
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.