Pochoutky s Kamilou Špráchalovou
Do Pochoutek přišla skvělá dabingová herečka a také jedna z postav seriálu Cesty domů – Kamila Špráchalová. Na pečení do Pochoutek si ji pozvali Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal. Od Kamily se učili jednoduchý, levný, ale výborný šumavský recept: zapékané zelí.
Během přípravy si povídali o dětství na Šumavě, o chudých receptech, o tom, kdy poprvé Kamila ochutnala bohatýrské menu. Dozvíme se také, jak pomáhala v kuchyni, jak vaří dnes a kdo jí oslovil na její první roli do dabingu. V reportáži Markéty Vejvodové se dozvíte něco o bílém hlávkovém zelí a v Rychlovýslechu zase o historii jídel.
Šumavské zapékané zelí: 1 hlávka mladého bílého zelí, hrst hladké mouky, 4-6 vajec, špetka soli, olej a máslo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.