Po zpravodajství se mi nestýská, říká někdejší moderátorka Událostí ČT Jolana Voldánová

13. leden 2014

Uběhlo už půl roku od okamžiku, kdy se oblíbená moderátorka Jolana Voldánová objevila naposledy v hlavní zpravodajské relaci České televize. Jak dnes shrnuje, televizní kamery jí zatím nechybí. „Šlo o pečlivě promyšlené rozhodnutí,“ vzpomíná Jolana Voldánová na svůj odchod z Událostí ČT v rozhovoru s Danielou Brůhovou.

„Nejsem ctitel ukvapených rozhodnutí, a když nějaké udělám, tak si za ním stojím,“ říká populární moderátorka. „Po zpravodajství se mi opravdu nestýská.“

V České televizi pracovala Jolana Voldánová 20 let. A nešlo prý pouze o práci, ale o způsob života jako takový. „Zpravodajství vás naprosto vtáhne,“ popisuje. „Jde o velmi rychlý způsob života – a po určité době vám dojde, že existují i jiné věci, které byste chtěli vyzkoušet.“

Rázná tečka za 20letou profesní dráhou

Ke svému odchodu prý směřovala už několik let, představovala si ho však jinak. „Vždy jsem si říkala, že by bylo pěkné ze zpravodajství plynule přejít do jiného pořadu. Je to však jako s herci. Jakmile skončíte v nějaké škatulce, nikoho nenapadne vám nabídnout něco jiného,“ upozorňuje Jolana Voldánová.

„Pochopila jsem proto, že dokud nezavřu jedny dveře, nedokážu otevřít jiné,“ vysvětluje, proč se rozhodla k tak razantnímu kroku, jakým odchod z hlavní zpravodajské relace České televize bezesporu byl.
„Po 20 letech u mě navíc zafungoval syndrom vyhoření. Kromě toho jsem si chtěla lépe zařídit svůj život. Myslím, že rodina můj krok velmi ocenila,“ usmívá se.

autor: als
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.