Plzeňské divadlo Alfa nabídne další přímý přenos na internetu

19. únor 2021 11:00, aktualizováno

Během lednových sobot odehrálo divadlo Alfa některé ze svých inscenací v přímém přenosu v online prostředí. Mezi pohádky, které divadlo hrálo, patřily například inscenace Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák?!, Detektiv Dudek nebo Cesta do středu Země (sopouchem Milešovky).

V přímých přenosech pokračuje divadlo také v únoru. Po minulém víkendu, kdy se hrála pohádka Umanutá princezna, je naplánovaný přímý přenos představení Jenovéfa, hry lidových loutkářů v úpravě Tomáše Dvořáka.

Tomáš Dvořák inscenaci nejen režíroval, ale také vytvořil originální loutky. „Ty loutky vyrobil z různých součástí, co se najdou v garáži nebo v domácnosti, třeba nohy jsou z okenních klik a podobně," prozradila dramaturgyně divadla Alfa Petra Kosová.

Inscenace je určena dětem od devíti let

„Jenovéfa to je příběh, který poletuje Evropou v různých zpracováních už od 14. století a není divu, že si ho všimli i loutkáři, protože poskytuje to, co loutky potřebují. Výrazný příběh, v tomto případě romanticky naivní,“ nastínila dramaturgyně divadla.

Přímý přenos představení Jenovéfa se uskuteční v sobotu 20. února 2021 od 17 hodin. Diváci se mohou na představení podívat na webových stránkách Divadla Alfa.

autor: Anděla Blažková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio