Plastika duše. Co se děje s lidskou psychikou před, při a po podstoupení různých plastických operací

24. únor 2019

Záleží na věku? A liší se nějak přístup mužů a žen? První sérii nového pořadu Dvojky připravili Magdalena Šorelová a Daniel Kupšovský.

1. Jít či nejít

Magdalena si chce nechat chirurgicky upravit oční víčka, ale bojí se operace. Svůj záměr konzultuje s lékařem, a seznamuje se s lidmi, kteří se pro operaci už rozhodli. Sportovkyně Sabina si domlouvá velikost prsních implantátů, pan Petr lituje operace odstátých uší, a paní Jana si nechává operovat spodní i vrchní víčka při vědomí.

2. Můžeš mít strach, ale nesmíš se bát

Magdalena je stále nejistá. Dostala dopis od paní Johanky, která popisuje téměř hororový zážitek z plastické operace zmenšení prsou. Zároveň potkává mladého Honzu, který během půl roku zhubl 25 kg a chce si nechat odstranit přebytečný tuk v oblasti prsou. Rozhodne se Magdalena konečně a podstoupí sama operaci, nebo ji přemůže její strach?

3. Pod kudlu

Magdalena se rozhodla, že na plastiku víček půjde. Viděla průběh dvou operací a v obou případech i úspěšné výsledky. Přijíždí na kliniku, ale opět dostává strach. Operace se má odehrát za plného vědomí, protože pacientka musí spolupracovat s lékaři - otevírat a zavírat oči nebo se dívat vzhůru, aby operatér neporušil rohovku oka. Začíná hrozit, že si to Magda, stejně jako jiné pacientky, na poslední chvíli rozmyslí.

Dokuseriál vypráví skutečné příběhy na pokračování a jejich prostřednictvím zkoumá vybrané společenské fenomény. Každý měsíc se věnuje jednomu tématu. Poslouchejte pravidelně každou neděli v 18:30 na stanici Český rozhlas Dvojka.

Spustit audio

Související