Písničky. Oceněná rozhlasová komedie parodující divácké a posluchačské soutěže

13. březen 2021

V reklamě se hodí všechno. Nadělá hity i z melodií klasiků, které si ovšem každý spojí už jen s propagovaným produktem. Rozhlasová hra získala cenu Prix Bohemia Radio 1999. Poslouchejte týden po odvysílání na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas. 

Účinkují: Bořivoj Navrátil, Sabina Laurinová, Miriam Kantorková, Josef Kubíček, Petr Vacek, Pavel Oskar Gottlieb, Tereza Pergnerová, Michal Pavlata, Bohumila Dolejšová, Daniela Bartáková, Martin Kolár, Václav Lalák, Markéta Zehrerová, Monika Goldbergerová, Petr Klíma, Vlastimil Přáda, Milan Slabihoud, Alena Dlouhá, Zdenička Tichá, Květa Straková.
Napsala: Jana Knitlová
Dramaturgie: Jana Weberová
Zvuk: Milan Křivohlavý
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Hudba: Ivo Cíl
Režie: Ivan Chrz
Natočeno: 1998
Produkce: Dana Reichová

Co se stane, když do televizního pořadu, v němž se soutěžící snaží uhodnout reklamu, podle melodie která v ní zazní, dorazí Antonín Dvořák? A podaří se mu přesvědčit publikum, že slavné skladby nelze redukovat na komerční znělku?

Hra získala ocenění na festivalu Prix Bohemia Radio

Komedie Jany Knitlové Písničky vznikla v čase nekontrolovaného reklamního boomu a rozmachu soukromých médií devadesátých let, ale svým nadhledem i pečlivou prací s hudebními motivy, zůstává nadčasovým posluchačským zážitkem.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související