Petr Salava: Hráče do Amfory jsem sháněl jako střelce do Sedmi statečných

8. prosinec 2019

Založit fotbalový klub Amfora mě napadlo v 19 letech. Nakonec jsem s ním projel 34 zemí, říká Petr Salava, který do studia přišel se synem Matějem.

„Napsal jsem do Sadské, jestli by nechtěli sehrát utkání s týmem, který ještě neexistoval. Když napsali, dostanete vepřo-knedlo-zelo, tak jsem tým začal dávat dohromady. Bylo to jak v Sedmi statečných.“

Petra Salavu zlákaly do diskotéky. „Od roku 1980 jsem profesionální diskžokej, odehrál jsem přes pět a půl tisíce diskoték. V mém věku hraju sporadicky, asi 15 x za rok. A jen tam, kde se sám pobavím.“

Matěj předvedl skvělého Hurvínka

Jeho syn Matěj chce být loutkohercem. Chodí do dramatického kroužku Divadla Spejbla a Hurvínka. Toho taky skvěle předvedl. „Kombinace Hurvínek, klavír, golf a tenis je naprosto dostačující,“ říká o synovi Petr Salava, který sport vždycky obdivoval. Ostatně pokřik Kdo neskáče, není Čech, je jeho.

A co na svého otce prozradil Matěj? Správně tipoval, že oblíbeným sportem Petra Salavy je fotbal, je klidný řidič, který neporušuje předpisy, má rád vlaky a oblíbeným jídlem je pizza, svíčková a řízek.

Jaké narozeninové koncerty připravil? Jaké zážitky s Amforou prožil v Kambodži? Více uslyšíte ze záznamu.

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio