Pečeme s oddělením marketingu - Kubíkovy řezy

25. únor 2016

Dnes si představíme nejoblíbenějšího moučník našeho marketéra Jakuba Hritze. A to tak oblíbený, že se ho naučil i sám péct!

Příprava je velice jednoduchá. Jako první utřeme asi 200 gramů cukru a másla a přidáme sníh z vaječných bílků.

Přisypeme 180 gramů mouky smíchané s práškem do pečiva a přibližně podobné množství mletých ořechů.

Vzniklé těsto nalijeme na plech, který jsme předtím vysypali a vymazali, a pečeme na 180 stupňů až do zhnědnutí.

Experimentování s ovocem

To ale samozřejmě není vše, ještě zbývá vytvořit polevu. Ani ta ale není složitá - stačí utřít asi 200 gramů cukru s 6 žloutky a celou směs nalít na ještě horký dort.

Jakub nám prozradil, že s receptem i trochu experimentoval. Zkoušel například přidat čerstvé ovoce ze zahrady, například rybíz, švestky, nebo jablka. Nakonec se ale vždy vrátil k původnímu receptu, má pro něho totiž jedinečné kouzlo.

Určitě vyzkoušejte a dobrou chuť!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.