Pečeme s oddělením marketingu - Kubíkovy řezy
Dnes si představíme nejoblíbenějšího moučník našeho marketéra Jakuba Hritze. A to tak oblíbený, že se ho naučil i sám péct!
Příprava je velice jednoduchá. Jako první utřeme asi 200 gramů cukru a másla a přidáme sníh z vaječných bílků.
Přisypeme 180 gramů mouky smíchané s práškem do pečiva a přibližně podobné množství mletých ořechů.
Vzniklé těsto nalijeme na plech, který jsme předtím vysypali a vymazali, a pečeme na 180 stupňů až do zhnědnutí.
Experimentování s ovocem
To ale samozřejmě není vše, ještě zbývá vytvořit polevu. Ani ta ale není složitá - stačí utřít asi 200 gramů cukru s 6 žloutky a celou směs nalít na ještě horký dort.
Jakub nám prozradil, že s receptem i trochu experimentoval. Zkoušel například přidat čerstvé ovoce ze zahrady, například rybíz, švestky, nebo jablka. Nakonec se ale vždy vrátil k původnímu receptu, má pro něho totiž jedinečné kouzlo.
Určitě vyzkoušejte a dobrou chuť!
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.