Pavel Landovský: Noční linka. Zdeněk Řehoř a Petr Kostka v suverénní komedii o samozvaných strážcích veřejného pořádku

17. listopad 2022

Lojza Drábek na obecní pořádek dohlíží obětavě ve dne, v noci. Vděku se ale od sousedů nedočká. Nejvíc si z Drábka utahuje řidič autobusu Ruda. Jenže pak se ve vsi stane bouračka, od které se viník pokusí ujet. A Drábek se tak konečně dočká svého případu... Lehkost a vtip celé rozhlasové inscenace zvláštním způsobem koresponduje s perzekucí státní bezpečnosti, které autor hry po zveřejnění Charty 77 právě čelil. Aby se mohla vysílat, jako autor býval uváděn Karel Steigerwald.

Osoby a obsazení: Zdeněk Řehoř (Lojza Drábek), Petr Kostka (řidič Rudla Vinkler), Václav Sloup (Karel), Miroslava Slávka Špánková-Hozová (Dáša), Čestmír Řanda (Jan Hamouz), František Kovářík (stařík Josef Samohel), Ferdinand Krůta (Honza Havlíček), Jaroslav Moučka ( řidič Václav), Karel Fořt, Artur Šviha a Anna Halbichová (cestující)
Napsal: Pavel Landovský
Dramaturgie: Pavel Minks
Zvuk: Jitka Borkovcová
Zvuková spolupráce: Slávka Čápová
Hudba: Iva Valentová
Režie: Jiří Horčička
Natočeno: v roce 1977
Asistentka režie: Kateřina Hrdinová

Kupujte na Radioteka.cz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio

Související