Pavel Brycz: Karla. Komedie o jednom průšviháři s Kryštofem Hádkem v hlavní roli

14. listopad 2020

Hlavním hrdinou komedie je gymnazista Karel. Tak trochu průšvihář. Hrají Kryštof Hádek, Matouš Ruml a Taťjana Medvecká. Poslouchejte do soboty 21. listopadu 2020.

Účinkují: Kryštof Hádek, Matouš Ruml, Šárka Vaculíková, Taťjana Medvecká, David Novotný, Veronika Gajerová, Petr Křiváček, Pavel Soukup, Luba Skořepová, Kamila Špráchalová, Michal Pavlata, Lilly Spieglová, Filip Svoboda, Zdeňka Sajfertová, Jiří Weingärtner, Ida Sovová, Hana Marie Maroušková, Lukáš Příkazký, Martin Velíšek, Martina Macková, Veronika Nouzová, Denisa Pfauserová, Hana Mrkvová, Anna Císařovská a Tomáš Vaněk
Dramaturgie: Martin Velíšek
Zvuk: Milan Křivohlavý
Hudba: Petr Mandel
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: 2011
Produkce: Jana Knappová

Aby Karel vyřešil kritickou rodinnou situaci, musí zvolit velmi svéráznou formu obživy. 

Pavel Brycz má s rozhlasem bohaté zkušenosti. Jeho povídky pro děti byly uváděny v pořadech Českého rozhlasu Tu rádio a Rádio na polštář. Pro Českou televizi napsal scénář k 13dílnému animovanému večerníčku Dětský zvěřinec.

V roce 2005 dostal zvláštní cenu za scénář komediální dramatické pohádky Neberte nám ptáka Loskutáka na festivalu Prix de Bohemia v Poděbradech. Za román Patriarchátu dávno zašlá sláva získal v roce 2004 Státní cenu za literaturu.

Pavel Brycz vyrůstal v severočeském Mostě. Jeho atmosféru zachytila povídková prvotina Hlava Upanišády a kniha Jsem město. Za tu získal v roce 1999 Cenu Jiřího Ortena. Jeho knižní debut v oblasti dětské literatury Kouzelný svět Gabriely s ilustracemi Šárky Zíkové (2006) byl nominován na Magnesii Literu 2007.

Pavel Brycz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , ČRo Dvojka
Spustit audio