Oscar Wilde: Šťastný princ. Lyrická pohádka o síle lásky, která se dokáže obětovat

6. prosinec 2020

Rozhlasový klenot v režii Karla Weinlicha s Pavlem Soukupem, Iljou Rackem nebo Jiřím Ornestem. Poslouchejte do neděle 13. prosince 2020.

Osoby a obsazení: Šťastný princ (Pavel Soukup), vlaštovka (Miroslava Hozová), lord kancléř (Karel Houska), obřadník (Antonín Hardt). Dále účinkují Ilja Racek, Jaroslav Kaňkovský, Jiří Ornest a Miriam Chytilová
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Eva Košlerová
Překlad: Jiří Zdeněk Novák
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1984

I nejvyšší královský hodnostář musí mezi lidi, aby poddaní viděli, že se o ně stará. Jak ale osladit chudým obyvatelům život, když v královské pokladně kručí v útrobách ještě víc než poslednímu žebrákovi? Nebude je stačit nakrmit prazvláštní podívanou ve formě sochy Šťastného prince? Takové akce lidé přeci milují!

Jednoho dne se mezi chodidly této sochy usadila malá vlaštovička, která se zpozdila, když letěla za svými přáteli na jih. Chtěla si odpočinout, ale najednou na ni začaly padat veliké kapky. Nebyl to déšť, ale slzy Šťastného prince.

O věrném přátelství Prince a malého ptáčka vypráví okouzlující pohádka, která přináší hluboké etické poselství, a ve kterém se prolíná radost se smutkem, stejně jako víra a naděje s utrpením.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Oscar Wilde
Spustit audio