Originální vánoční limonáda s příchutí perníku vznikla původně z křenové limonády

„Řemeslné a lokální nealko zapamatovatelných chutí a opravdových surovin,“ hlásají tvůrci řady Zázračných limonád. Nápoje plné bublinek jsou spojeny s brněnským vyhlášeným barovým prostředím. Sami autoři přiznávají snahu dostat do nealkoholického světa podobnou pestrost, jaká funguje při míchání alkoholických nápojů.

Hana Ulman, která je autorkou Perníkové limonády popisuje cestu k originální příchuti: „Vzniklo to úplným omylem, já jsem vlastně vůbec nechtěla vytvořit perníkovou limonádu, prvním nápadem byla křenová, ale to bylo strašně, strašně hnusný!“ Nenechala se ovšem odradit, a protože má ráda indickou kuchyni, začala kombinovat koření typické pro tuto část světa. Zázvor, muškátový oříšek, skořici badyán, koriandr a kurkumu.

Zázračná limonáda

Perníková limonáda

Limonáda se ideálně pije vychlazená a dokáže příjemně osvěžit a je určena těm, kterým sladká chuť v chuťových pohárcích spouští stav blaženosti. „Dají se z toho udělat perfektní alkoholický koktejly, a to jak teplý, tak i studený. Když bych to dělal jako teplý koktejl, tak bych to smíchal s jablečným moštem, dal bych tam třeba burbon nebo nějaký rum, trošku citrónové šťávy. Tam jenom pozor, na to, že vlastně tam je oxid uhličitý jsou tam bublinky, o které člověk přijde tím zahřátím. Tím pádem se trošičku změní ten chuťový profil,“ dodává Martin Lambert.

Netradiční nealko překvapí nejen chutí, ale i barvou. Okem totiž nepoznáte, o jakou příchuť se jedná. Limonáda má zlatavý odstín, až přičichnutí vás přesvědčí, nápoj skutečně voní po čerstvě upečeném perníčku. A pokud vás napadá, že se tohle pití se hodí k adventu a do vánočního času, určitě vám autoři zlatavého moku dají za pravdu.

Perníková limča vánoční

Limonáda na přání

„Ať vám tahle limonáda udělá stejnou radost, jako udělala nám, když jsme ji vymysleli a ať vám připomíná ty nejkrásnější Vánoce," přeje s úsměvem Hana Ulman.

Mladí autoři série limonád s označením „Zázračná!“ dokážou namíchat i limonády přesně podle konkrétního zadání nebo vyrobit originální dárkovou etiketu. Základem nápoje je jejich speciální sirup, který neobsahuje žádné konzervanty, barviva ani aromata.