Ondřej Havelka má rád kontakt s publikem. „V té chvíli má člověk stavy, kdy ho radost zachvátí“

11. květen 2021

Ondřej Havelka je hudebníkem, zpěvákem a také uměleckým ředitelem kapely Melody Makers. Ujišťuje, že při koncertech zažívá na jevišti pocity nefalšovaného štěstí. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas. Blízká setkání můžete právě teď nominovat na Podcast roku. 

„Jsou to ty chvíle, kdy kapela hraje krásně, rytmicky, žhavě, čistě a já cítím na publiku, že jede s námi, že se baví a že se usmívá. To je milý pocit,“ dává nahlédnout do svého srdce.

„Člověk má ten koncert připravený a pod kontrolou, ale je tam velký prostor pro improvizaci, a když se začne dařit a lidi reagují, tak ta zpětná vazba je velice nabíjející a úžasná. V té chvíli má člověk stavy, kdy ho radost zachvátí,“ usmívá se Ondřej Havelka.

Co je na obzoru?

„Čeká mě doufám uskutečnění premiéry jedné věci, kterou máme v šuplíku už rok. S orchestrem Melody Makers a herci Divadla ABC jsem už v březnu nastudoval muzikálovou retrokomedii, která se bude jmenovat Zítra swing bude zníti všude a možná 30. červnu by mohla proběhnout premiéra,“ těší se host Blízkých setkání na Dvojce.  

Natáčí novou desku? Bude režírovat v zahraničí operu? Jak poznamenala pandemie jeho práci? Dívá se teď spíš do minulosti, nebo naopak budoucnosti?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.