Ona byla kráska, on zvíře. Igor Bareš a Antonie Talacková u Jana Čenského

4. srpen 2019

Před třemi týdny oslavili 11. výročí svatby. Ale ve skutečnosti jsou spolu Antonie Talacková a Igor Bareš už přes dvacet let a mají dvě děti.

Seznámili se v brněnské Mahenově činohře. „Jiskra přeskočila u hry Kráska a zvíře. Tehdy jsem se do ní zamiloval a začali jsme spolu chodit,“ dodává Igor. Antonie vzpomíná na první začátky trochu jinak. „Poznali jsme se už při Mizantropovi. Igor byl takový zamračený pán a v klubu mi pak říkal: Antonie, co tady děláte, vy nejste typ do ničeho. Jediné, co byste mohla hrát je Zulika ve Strakonickém dudákovi.“ A tuhle postavu si pak opravdu zahrála za pár let v Národním divadle, kam oba přesídlili. Teď spolu hrají na Vinohradech.

Dovolenou tráví na roubence

Kam rádi jezdí na dovolenou? K moři a pak na roubenku nedaleko České Lípy. „Když jsem tam Igora poprvé přivezla a on si sedl na zápraží, tak můj otec říkal, on tady jen sedí. Herec pro něj byl člověk, který neví, co je dláto a lopata.“ Igor Bareš přiznává, že tam jezdí rád, ale je líný. „Já jsem býval velký turista, pak jsem jezdil na kole, teď s manželkou v autě.“

Igor občas vaří prapodivné recepty

Oba manželé se znají opravdu na výbornou. Přiznávají, že Igor dětem moc nečte. „Jednou jim četl Polednici a já ho u toho natočila. Nevím, jestli z toho dodnes nemají trauma.“ Oba se shodli na tom, že Igor není příliš zručný a rozesmát ho dokáže černý humor. A jaké je Igorovo oblíbené jídlo a pití? „Rád pije červené víno a pivo. Má rád chuťovky, které by při své nemoci neměl, jako třeba utopence, klobásky. Občas uvaří i prapodivný recept, který pak nikdo nejí a týden se větrá,“ dodává se smíchem Antonie.

Po kom se jmenují jejich děti? Jakou profesi měla Antonie podle přání rodičů studovat? Kdy se Igor tváří šťastně? Více uslyšíte ze záznamu.

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související