Omyl je vyloučen. Jan Kačer jako stockholmský komisař vyšetřuje záhadné zmizení dívky

31. leden 2021

Detektiv Martin Beck je na stopě zločinu. Policejní byrokracie však sehraje v případu nezanedbatelnou roli. V hlavní roli exceluje Jan Kačer. Seversky temnou detektivku napsala autorská dvojice Maj Sjöwallová a Per Wahlöö. Poslouchejte do 6. února 2021.

Účinkují: Jan Kačer, Josef Vinklář, Jan Teplý, Jiří Štěpnička, Alexej Pyško, Jiří Holý, Nina Divíšková, Zdeněk Ornest, Alois Švehlík, Libuše Havelková, Oldřich Vlach, Ilja Prachař, Zuzana Skalická, Petr Pospíchal a Tomáš Jančařík
Napsal: Václav Merhaut
Dramaturgie: Dušan Všelicha
Překlad: Dagmar Hartlová
Hudba: Radim Hladík
Režie: Pavel Linhart
Natočeno: 1988

Do případu tajemného zmizení dívky z cukrárny nevhodně zasahuje náměstek policejního prezidenta a dokonce ho z něj odvolá kvůli mediálně nafouklému případu vraha policistů. Detektiv Martin Beck jde trpělivě po stopě a nakonec vraha dívky dopadne.

Střetnutí s policejní byrokracií však vážně naruší jeho víru v pozitivní poslání kriminální policie a po bezmála třech desítkách let služby se rozhodne od policie odejít.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio