O. Henry: Vánoce na objednávku. Ivan Trojan a Václav Vydra v komedii ze zlatokopeckého městečka

26. prosinec 2022

Dramatizace povídky amerického humoristy o netradičních Vánocích ve zlatokopeckém městečku, kde zjistí, že jim k vánočním oslavám chybí to hlavní, co nejvíc vytváří typickou atmosféru – totiž děti.

Osoby a obsazení: Jan Novotný (soudce), Michal Pavlata (Ed), Ivan Trojan (plešoun), Václav Vydra (texasan), Miroslava Pleštilová (Erma), Zuzana Bydžovská (Fanchon), František Derfler (Čirok), Václav Jílek (Bobík), Jan Medlík (kluk), Jaroslava Pokorná (traťmistrová), Oscar Gottlieb (traťmistr), Iveta Dušková (Louisa), Zdeněk Hess (Wilson), Hana Czivišová (Wilsonová), Roman Hemala (farář), Eduard Pavlíček (Willi), v dalších rolích Zdenička Tichá, Miluše Vondráčková, Milan Slabihoud, Tomáš Kyndl, Jan Roob, Josef Kořenek a Josef Novák
Napsala: Jana Knitlová na motivy povídky O. Henryho
Dramaturgie: Jarmila Konrádová
Překlad: Stanislav Václav Klíma
Zvuk: Pavla Horynová
Zvuková spolupráce: Alena Vejsadová
Hudba: Pavla Schönová
Režie: Jana Knitlová
Natočeno: v roce 1996

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související