Odhodil jsem klíčky od náklaďáku a skočil na jeviště. Miloš a Eva Knorovi u Jana Čenského

21. listopad 2021

Poznali jsme se při moderování jedné firemní akce, prozradil Miloš Knor, který přišel do studia se svou ženou Evou.

Ta vede uměleckou agenturu Komici s.r.o. Vystudovala však umělecké truhlářství. „Truhlář byl můj děda i táta. Jsem manuálně zručná, ale neživím se tím. Doma pořád něco předělávám. Já to navrhnu a Miloš realizuje.“ Jak na sebe Eva prozradila, má ráda mlhy, déšť i husté sněžení. Nevadí jí ani v pět ráno hrabat sníh.

Poprvé mě do pořadu Na stojáka nevzali

Miloš Knor původně jezdil s náklaďákem. Pak klíčky odhodil a skočil na jeviště. „Na konkursu do pořadu Na stojáka jsem říkal povídku, kde začínala všechna slova na P. Nevzali mě, ale zjistil jsem, že mě to baví a získal jsem tam první kšeft. Později mi zavolali, abych přišel ještě jednou." Miloši Knorovi vyšla i knížka, která je složená z glos a vyprávění, které napsal pro Dvojku, a Eva do ní malovala.

V závěrečném kvízu Miloš Knor prozradil, že se s manželkou shodnou téměř na všem, kromě konzumace zeleninových jídel. V poslední době má trochu netradičního koníčka. Rád čte politologickou literaturu. A kam by se chtěl podívat? Lákají ho asijské a severské státy.

Proč Miloš Knor začal cvičit jógu? Má rád rychlou jízdu? Proč si Miloš a Eva netelefonují?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.