O princezně solimánské. Známá pohádka Karla Čapka ve hvězdném obsazení

26. prosinec 2021

Sultán solimánský má jedinou dceru, krásnou princeznu Zubejdu. Ta je už ale dlouho nemocná a ani věhlasní lékaři a felčaři si s ní nevědí rady. Příběh o tom, že správná doktořina je hromada štěstí a umu. S Rudolfem Hrušínským, Jiřím Sovákem, Vlastimilem Brodským a dalšími.

Účinkují: Václav Postránecký, Jiří Sovák, Rudolf Hrušínský st., Jitka Molavcová, Vlastimil Brodský, Jan Skopeček, Jiří Šrámek, Ludmila Roubíková, Miloš Kopecký, Jiří Císler a Jaroslav Kepka
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Karel Nedorost
Hudba: Miroslav Kořínek
Režie: Jiří Horčička
Natočeno: 1988

Zubejda hasne a skomírá před očima. Dokonce ji už nezajímá ani žádná dívčí paráda. Sultán zavolá své dvorní čaroděje, zaříkávače, kouzelníky, báby, vědmy, mágy a astrology, mastičkáře a dryáčníky, lazebníky a felčary. Ale žádný z nich nedokáže princeznu uzdravit.

Zoufalý otec uvěří, že jeho dceru vyléčí jen pravý doktor z Evropy. Takový, který má před jménem zkratku Dr. Jak se ale mezi doktory dostal drvoštěp Vincenc, který nakonec Zubejdu vyléčí?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související