O Natálce a kouzelnické truhle. Přinesou jí kouzla radost a užitek?

28. listopad 2021

Natálka dostala k narozeninám od strýčka Láryho z Fárystánu kouzelnickou truhlu se spoustou předmětů. Může teď kouzlit! Zvládne to? 

Účinkuje: Magdaléna Borová
Napsala: Dagmar Shapira Langová
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvukový mistr: Ladislav Reich
Režie: Vít Vencl
Natočeno: v roce 2020

Natálka je obyčejná holka. Má maminku, tatínka, kamarádku Terezku, ale taky strýčka Láryho z Fárystánu. Až do svých narozenin o něm neslyšela. A teď jí poslal zdánlivě nepotřebnou truhlu plnou starých krámů. Jenže tahle truhla není ledajaká. Je od kouzelníka!

Natálka postupně vyzkouší všechny ty podivné věci, které v ní jsou: křišťálovou kouli, malou černou hůlku, růžovočerný plášť, staré brýle, ošoupané boty, rukavice a cylindr. Někdy kouzlí sama, jindy se svou kamarádkou Terezkou. Tu a tam jim společnost dělá bílý králíček. 

O Natálce a kouzelnické truhle

Jako první se Natálka rozhodla vyzkoušet křišťálovou kouli. Když se přes ni podívala, všechno se obrátilo naruby. Jak tohle kouzlo Natálka využije?

O Natálce a kouzelnické hůlce

Mezi kouzelnickou výbavu patří i malá černá hůlka. Když s ní Natálka na něco ukáže, splní se jí přání, které právě má. Co si bude Natálka přát?

O Natálce a kouzelnickém plášti

Plášť – na jedné straně černý, na druhé růžový – dokáže způsobit, že to, co se jím přetáhne, buď zmizí, nebo naopak zkrásní. Může taková věc Natálce dobře posloužit?

O Natálce a kouzelnických brýlích

Přes kouzelné brýle vidí člověk až tam, kam lidské oko nemůže dohlédnout, dokonce vidí i do budoucnosti. Je výhodné se přes takové brýle na svět koukat?

O Natálce a kouzelnických botách

Ošklivé a zablácené boty dovedou Natálku do Fáristánu. Kouzlit tam umí každý. Mohlo by se zdát, že v téhle zemi budou všichni spokojeni. Je tomu skutečně tak?

O Natálce a kouzelnických rukavicích

Když si člověk nasadí kouzelné rukavice, hned mu jde, nač sáhne. Natálka se nechá uprosit a půjčí tento zázrak kamarádovi Ondrovi, který právě míří na hodinu klavíru. Přinesou mu kouzelné rukavice štěstí?

O Natálce a kouzelnickém cylindru

Kouzelnický cylindr slouží k tomu, aby ten, kdo si jej nasadí, všechno věděl. Zdá se to být velká výhoda, ale chce člověk opravdu všechno vědět? A co když mu klobouk spadne z hlavy?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio