O Kerýskovi. Růžena Merunková vypráví pohádky o dubovém panáčkovi z Kerského lesa

19. září 2021

Příběhy dubového panáčka, srnky Amálky, pana hajného a jeho smečky psů i dalších zvířat z Kerského lesa. Premiéra původního pohádkového seriálu od Petry Hátlové.

Vypráví: Růžena Merunková
Napsala: Petra Hátlová
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Lukáš Hlavica
Premiéra: 13. 9. 2021

Žít v lese, kde se všichni vzájemně tolerují, je příjemné. Občas se ale i tam vyskytne problém a je potřeba jej vyřešit. Dubový panáček Kerýsek bude pokaždé při tom.

1. Jak Kerýsek přišel do hájovny

Jednoho dne spadl dubový panáček Kerýsek ze stromu přímo před srnku Amálku. Protože se zalekl blížícího se divočáka, vzala jej Amálka s sebou do hájovny…

2. Jak vyhnali z lesa prasata

Divoké prase Róza patří ke Kerskému lesu, protože je hodné. Jenže na Rózině místě se na podzim chtěli usadit cizí divočáci…

3. Jak dopadli zloděje medu

V létě se z úlů pana hajného začal ztrácet med. Nikdo nevěděl, kdo sladkou dobrotu odnáší. Kerýsek a jeho přátelé se rozhodli, že zloděje vypátrají.

4. Jak šli pro jmelí

Na Vánoce má dům zdobit jmelí. Přináší totiž štěstí. Pan hajný ale neměl čas pro něj vylézt na borovici. Kerýsek se tedy vydal na dobrodružnou výpravu a ještě při ní pomohl veverce.

5. Jak málem přišli o vodu

Na jaře začala ve studni na dvoře hájovny mizet voda. Problém objevil hajný u rybníčka v lese. S řešením mu opět pomohl Kerýsek a jeho přátelé.

6. Jak chytili pytláky

V Kerském lese někdo pytlačí! Nastražuje pasti a chce do nich chytit zvířata. Podaří se pytláky zastavit včas, než někomu ublíží?

7. Jak straka nosila vše, co se třpytí

Jednou ráno si přišla do hájovny stěžovat paní starostová, že se jí doma ztrácejí třpytivé věci. Může prý za to straka a pan hajný musí problém okamžitě vyřešit! Jak mu v tom pomůže Kerýsek?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio