O dětech, které nechtěly dělat cirkus. Hajajovy pohádky na doboru noc čte v premiéře Ladislav Hampl

5. červen 2022

Sedm pohádkových příběhů z cirkusových maringotek a manéží o tom, jak může být někdy těžké jít v životě svou vlastní cestou. O holčičkách, které nechtěly mluvit jako divá zvěř, uspávat hady nebo na sobě nechat dělat uzly. A o chlapečcích, kteří nechtěli ohýbat železné tyče, být vystřelováni z děla nebo aby se jim lidé smáli.

Čte: Ladislav Hampl
Napsal: Lukáš Jůza
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Vít Vencl
Premiéra: 30. 5. 2022

O holčičce, která nechtěla mluvit jako divá zvěř

Justýna Jedličková z cirkusu Astolfo nechtěla dělat to, co její táta, který uměl napodobovat zvířecí zvuky, ale ani to, co máma, která zvládla ošetřit každé zvíře. Co by tedy Justýna v životě ráda dělala a jak se na to budou tvářit její rodiče?

O chlapečkovi, který nechtěl ohýbat železné tyče a tahat kamion v zubech

Vojta Hloch vyrůstal v cirkuse Helsinky. Jeho tatínek snil o tom, že po něm bude železným mužem. Jenže Vojta viděl svoje místo jinde. Kde?

O holčičce, které nechtěla uspávat hady a polykat meče

V cirkuse Francesco žila Bohumila Kořínková a na přání svých rodičů se měla stát fakírkou. Jelikož něco takového dělat nechtěla, utekla z domova. Jak její útěk dopadl?

O holčičce, která na sobě nechtěla nechat dělat uzly

Malá Nhung Kopřivová měla velmi ohebnou maminku. Všichni si mysleli, že Nhung bude po ní. Jenže to se spletli. Malá Nhung odmítla být hadí ženou a raději se stala hasičkou.

O chlapečkovi, který nechtěl, aby ho stříleli z děla

Pavlík Sláma chtěl převzít tatínkovo řemeslo, ale jednou ho dostihla nemoc, která zcela změnila směr jeho uvažování. Následoval nakonec Pavlík rodinnou tradici, nebo se od ní odchýlil?

O holčičce, která nechtěla nikde ani za nic viset

Cirkus Atlantida, hvězdná extratřída byl domovem pro malou Julii. Po vzoru rodičů chtěla umět veškeré cviky na hrazdě, ale ukázalo se, že na to nemá sílu. V čem Julie našla svůj životní smysl?

O chlapečkovi, který nechtěl, aby se mu lidé smáli

Klaun Přemek z cirkusu Vulkán měl syna Řehoře. Řehoř nechtěl, aby se mu lidé smáli, odmítal být šaškem po tatínkovi. Jednoho dne však pochopil, jak moc je fajn, když mají lidé radost a mohou na chvíli zapomenout na své starosti.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související