Nůž ve tmě. Detektivka se Šárkou Vaculíkovou, Matoušem Rumlem a Tomášem Töpferem

30. duben 2022

Napínavý detektivní příběh o bezohlednosti, zbabělosti a zlu, které číhají v každém z nás. A také o marné snaze zakrýt zlý skutek jiným zlým skutkem.

Osoby a obsazení: Šárka Vaculíková (Lucie), Matouš Ruml (Martin), Jan Meduna (Petr), Lukáš Příkazký (Jiří), Tomáš Töpfer (poručík Schenk), Hana Marie Maroušková (Monika), Svatopluk Schuller (Míra), Miloslav Mejzlík (Marek), Jiří Schwarz (Vlasák), Michal Pavlata (hospodský Bulánek), Jitka Sedláčková (lékařka), Růžena Merunková (Hniličková) a Zdeněk Hess (řidič)
Napsal: Pavel Kácha
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Zvuk: Miloš Kot
Zvuková spolupráce: Jana Fišerová a Josef Plechatý
Hudba: Jiří Strohner
Režie: Jaroslav Kodeš
Natočeno: v roce 2011

Krásný den na počátku léta. Slunce svítí, řeka šumí a vláček jede líbeznou krajinou. Sedí v něm parta mladých lidí: folková kapela Brejkbol. Vydali se na venkovskou chalupu v Bohatíně, aby si procvičili repertoár před premiérovým vystoupením na festivalu Zahrada. Hlavně ale chtějí prožít víkend plný pohody v přívětivém a trochu starosvětském prostředí.

Souhrou náhod se ale ten víkend změní v něco, co by nikdo z nich nikdy zažít nechtěl. Na silnici leží umírající stará žena, sražená rychlejedoucím autem, a jediná osoba, která nehodu viděla, je nalezena polomrtvá s bodnou ránou hned vedle srdce…

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.