Jan Kyncl

hudební dramaturg

Nejdříve studoval na Konzervatoři Jaroslava Ježka, poté přešel na AMU v Praze, kde v roce 2018 dovršil magisterský studijní obor Saxofon – jazz. V letech 2013 a 2014 studoval na jazzovém oddělení Hochschule für Musik v Lipsku, kde byli jeho učiteli mj. Johannes Enders a Richie Beirach. Vedle toho absolvoval obor Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK.

Jako publicista a moderátor je aktivní od roku 2005. Spolupracoval například s magazíny Report či Harmonie. Svou dráhu v Českém rozhlase započal na stanici Český rozhlas Jazz, kde působil jako moderátor a recenzent, dále pak pracoval na Mezinárodním oddělení v sekci mezinárodní hudební výměny. Na pozici hudebního dramaturga stanice Český rozhlas Vltava nastoupil v únoru 2020.

Vedle práce v Českém rozhlase se intenzivně věnuje hudební činnosti coby saxofonista, klarinetista a skladatel. V současnosti vede své vlastní kvarteto, působí jako stálý člen kapel Camoes House Band, Jan Smigmator and Friends a Tembryo a jako hostující člen mnoha dalších formací, mj. Jazz Dock Orchestra, Concept Art Orchestra, Golden Big Band Prague ad.

Sledujte nás

Kolegové