O pořadu Česká kronika

Připomeňte si devítková výročí z naší minulosti. V České kronice tentokrát zmapujeme události roku 1989. 

Sto let od 28. října 1918 připomněl stodílný cyklus Česká kronika. Prostřednictvím méně známých, nebo i zcela zapomenutých událostí z posledních sta let nabídl posluchačům tak trochu jiný pohled na naše dějiny. Vždyť třeba právě v onom roce 1918 nedošlo jen k vyhlášení naší samostatnosti.

Každý díl České kroniky nabídl vždy dva pohledy na jednu událost: příběh, zpracovaný formou čtyřminutového dokudramatu, doplněný stejně dlouhým rozhovorem s historiky a odborníky.

Ti měli zasadit historické děje do souvislostí a vysvětlit jejich význam. Spíše než na velkou politiku jsme se zaměřili na malé dějiny všedního dne, na vyprávění o tom, čím naše země a její obyvatelé žili posledních sto let a jak je velké dějiny ovlivňovaly.

V roce 2019 Česká kronika pokračuje, tentokrát se ale bude věnovat devítkovým výročím. Uslyšíte příběhy z let 1989 a 1939. Startujeme 7. ledna 2019.

Další pořady

  • Nedělní Dobré ráno

    Klidné probouzení ve společnosti našich osobností.

  • Hobby magazín

    Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.

  • eRko

    Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.