O pořadu Hajaja

Audiopohádky pro děti na dobrou noc od populárních i začínajících autorů v podání předních herců a hereček. Vysíláme každý den večer včetně sobot a nedělí.

Užijte si zajímavé příběhy a pusťte si ty nejkrásnější pohádkové seriály rovnou do oušek. Čekají na vás stovky dobrodružství plných fantazie.

Pohádky na dobrou noc

Pokud vám nevyhovuje čas vysílání po 19. hodině, můžete si pohádku na dobrou noc kdykoli poslechnout on-line na webu Pohádky a příběhy spolu s dalšími audioknihami a mluveným slovem. Každý díl tam najdete ještě jeden až čtyři týdny po odvysílání.

Stahujte zdarma

Pohádky můžete taky stahovat do mobilu díky aplikaci mujRozhlas. Mluvené slovo je pak možné poslouchat off-line během cesty v autě nebo v posteli před usnutím. Aplikace nabízí i funkci uspat, která vám pohádku na dobrou noc po čase sama vypne.

Ty nejlepší audio pohádky

Ucelené pohádkové příběhy Hajaji jsou často uspořádané do sedmidílných sérií. Zaměřujeme se hlavně na premiéry. Uslyšíte ale i to nejlepší z rozhlasového archivu. Rozhodujícím prvkem výběru je vtip, poezie, sem tam i poučení a práce s českým jazykem.

Pohádky skřítka Hajaji můžete poslouchat každý den živě od 19:50 hodin ve vysílání Rádia Junior a Dvojky a po odvysílání ještě po dobu 28 dní online – spolu s dalšími pohádkami a příběhy na webu junior.rozhlas.cz/pribehy nebo v aplikaci mujRozhlas.
Něco pro rodiče:
Nestihli jste si poslechnout u nás na webu? Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

Historie Hajaji

Skřítek Hajaja, jak si ho v 60. letech představoval výtvarník Jiří Trnka

Hajaja čte dětem od roku 1961. U vzniku rozhlasového „večerníčka“ stáli například spisovatel Václav Čtvrtek a Vlastimil Brodský jako výhradní vypravěč. Od počátku je pořad svázaný s flétnovým motivem ve znělce. Vizuální podobu Hajaji původně ztvárnil Jiří Trnka.

V roce 1994 ale Český rozhlas vyzval děti, aby samy namalovaly Hajaju podle svých představ. Do výtvarné soutěže došlo asi 1200 obrázků a z nich porota vybrala vítězný návrh: skřítka, který má čepici se střapcem a obleček se vzorem hvězdné oblohy.

O tom, jaký fenomén Hajaja je, svědčí i známá scéna z filmu Na samotě u lesa. Klikněte na video!

Další pořady

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.

  • Noční proud

    Nejstarší živě vysílaná rozhlasová diskotéka v éteru u nás, která staví na osobnostech moderátorů. Hudebně-publicistický živě vysílaný pořad.

  • Stopy, fakta, tajemství...

    Pořad, který je vyvrcholením životního pátrání, zkušeností, hledání v archivech, vášně pro postihnutí pravdy a nacházení souvislostí hlavního protagonisty Stanislava Motla.

  • Hobby magazín

    Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.