O pořadu Jihočeši

Setkání s lidmi, kteří jsou rodem, nebo srdcem spojeni s jihočeským krajem.

Jihočeši jsou dokumentárně pojaté výpovědi zajímavých osobností, které zaznamenává tým redaktorů Českého rozhlasu České Budějovice.

Jedná se o unikátní projekt zaměřený na paměť regionu, je založen na výpovědích a vzpomínkách lidí z nejrůznějších oborů, kteří už mohou bilancovat svou životní a profesní dráhu. 

Posluchač se seznámí s osobnostmi, které v životě něco dokázaly, poslechne si jejich životní příběh, nahlédne do jejich profese a také si díky jejich vzpomínkám připomene dnes už ztracenou podobu jižních Čech. 

Historie pořadu:
Pořad se vysílá od roku 2012. 

Další pořady

  • Desky, pásky, vzpomínky

    Písničky, které provázely život slavných muzikantů. Vyprávění hudební osobnosti o svém životě, inspiraci, rodině i přátelích, spoluhráčích a dalších zajímavostech.

  • Kriminálka

    Podcast Mirka Vaňury, který vás zavede až na místo činu. Odhaluje známé české detektivní případy po roce 1989 ve zbrusu novém pojetí.

  • Láska za lásku

    Cyklus vyprávění, příběhů, rozjímání a hudby českého malíře Jiřího Anderleho. Za asistence milovaného nevyzpytatelného papouška Žandy.

  • Zelný rynk

    Literárně-publicistický magazín Aleny Blažejovské přináší texty a seriály předních spisovatelů a publicistů, ale i začínajících tvůrců.