Nejnovější
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 13. 4. 2024
Soutěžní recept: Dančí závitky od Václava Ségla. Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak si v restauraci objednává žena. Mlýnky na mák.
-
Jídlo
Dančí závitky od Václava Ségla stojí za to. Mají sílu a intenzivní chuť
Jestli jste milovníci španělského ptáčka, tento recept vás nadchne. Dančí maso je jemnější a krásně jím prostoupí všechny chutě, které jsou schované uvnitř.
-
Rada z etikety
Žena v restauraci: Má si objednat sama, nebo by měla spoléhat na muže? Radí Ladislav Špaček
Tradičně se o ženu v restauraci stará muž. Muž vchází jako první do restaurace, aby ženu uvedl. Muž jí odsunuje židli, usazuje ji, pak teprve usedá on sám.
-
Jídlo
Česko je velmocí v pěstování máku, a tak mlýnek na mák nemohl chybět v žádné domácnosti
Každá hospodyňka ví, že do koláčů, buchet či na nudle je nejlepší čerstvě namletý mák. Litinové mlýnky, které používaly naše babičky, jsou nesmrtelný.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 7. 4. 2024
Soutěžní recept: Zmrzlý pelišák Vlasty Canové. Rada z etikety Ladislava Špačka: Kam se žvýkačkou. Abertamský sýr: z horských chalup až na slavnostní panské tabule.
-
Jídlo
Zmrzlý pelišák od Vlasty Canové je plný tvarohu a láká ke snědení v pelíšku
Vláčný a velmi jedlý dezert není přeslazený, protože cukr není v nastrouhaném těstě, ale jen v náplni. Rozinky namočené ve slivovici mu dodají správný říz.
-
Rada z etikety
Co se žvýkačkou? Žvýkání je praktické a papírek to jistí, radí Ladislav Špaček
Žvýkačka je praktická záležitost. Žvýkačku lze jenom doporučit ve společenském styku. Ono to zní trošku zvláštně, možná paradoxně, ale žvýkačka vytváří náš příjemný dech.
-
Jídlo
Abertamský sýr se dostal z horských chalup až na slavnostní panské tabule
Krušné hory, jak už jejich název napovídá, nebyly v minulosti místem, kde by létali pečení holubi do huby, jak se říká.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 31. 3. 2024
Soutěžní recept: Slané makové čtverečky Jany Prudičové. Rada z etikety: Jak jíst mazanec. Vejce: Z chovatelské haly na váš stůl.
-
Jídlo
Slané makové čtverečky Jany Prudičové zabodují na každé party. Už nebudete chtít kupované krekry
Křupavé čtverečky, které si můžete udělat také v bezlepkové variantě, se hodí k vínu i pivu. Na neskutečně jednoduchý a chutný recept vám stačí jen pár surovin.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Pochoutkový rok
Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>
Čas vysílání
neděle 10:04, 21:04 | Region |
neděle 10:04, 21:04 | Brno |
neděle 10:04, 21:04 | České Budějovice |
neděle 10:04, 21:04 | Hradec Králové |
neděle 10:04, 21:04 | Karlovy Vary |
neděle 10:04, 21:04 | Liberec |
neděle 10:04, 21:04 | Olomouc |
neděle 10:04, 21:04 | Ostrava |
neděle 10:04, 21:04 | Pardubice |
neděle 10:04, 21:04 | Plzeň |
neděle 10:04, 21:04 | Sever |
neděle 10:04, 21:04 | Vysočina |
neděle 10:04, 21:04 | Zlín |
ne 4:04 | Dvojka |
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Blízká setkání
Tereza Kostková a Adéla Gondíková vedou rozhovory s hosty, které znáte, anebo které stojí za to poznat.
-
Desky, pásky, vzpomínky
Písničky, které provázely život slavných muzikantů. Vyprávění hudební osobnosti o svém životě, inspiraci, rodině i přátelích, spoluhráčích a dalších zajímavostech.