Noční proud ve znamení Bonnie Tyler

23. duben 2015

Noční proud s datem 24. dubna se ponese v duchu britské zpěvačky Bonnie Tyler. V Česku je na turné, během kterého po Brně a Ostravě navštíví Prahu. V mentropoli 25. dubna nevystoupí poprvé, ale ve Forum Karlín ano.

V předvečer svého pražského koncertu poskytne jedna z nejhranějších zpěvaček světa Českému rozhlasu Regina exkluzivní rozhovor, který s ní připraví moderátorka Jitka Benešová.

Zpěvačka s nezaměnitelným chraplákem je populární už od 70. let. Její píseň Islands, kterou nazpívala pro hudebníka Mika Oldfielda, se dokonce stala symbolem popu 80. let. Hity jako Total Eclipse of The Heart nebo Lost In France jsou přímo nesmrtelné.

Čeští posluchači znají písničky Bonnie Tyler nejen v originále, ale i ve verzích s Karlem Gottem, Marií Rottrovou nebo Leonou Machálkovou. Zatím poslední studiové album Rocks and Honey jí vyšlo před dvěma lety.

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.