Noční dobrodružství kočky Myšky

14. červen 2020

Příběhy, které zažívá ustrašená kočka Myška, když se s paní Majdou přestěhují. Vydobýt si autoritu a najít nové kamarády pro ni není jednoduché. Poradí si?

Čte: Alžběta Kynclová
Napsala: Lenka Lagronová
Dramaturgie: Hana Hložková
Zvukový mistr: Josef Daněk
Režie: Radim Nejedlý
Natočeno: 2016

Neprůbojná kočka si musí rychle zvykat na nové prostředí a jeho obyvatele. Učí se kočičím dovednostem, postupně se zbavuje sebelítosti a fňukání a snaží se vydobýt si všeobecný respekt.

Jak Majda s Myškou objevily zahradu

Majda s Myškou zdědily starý dům po tetě, do kterého se právě přestěhovaly. Chtěly by se co nejdříve zabydlet a tak začínají dům uklízet a vybalují své věci. Ve chvíli odpočinku zjistí, že kromě domu zdědily také obrovskou a tajemnou zahradu.

Jak se Myška seznámila s Trojnožkou

Zvědavá a neopatrná kočka Myška vypadla z okna přímo do noční zahrady. Chvíli měla strach, ale lákavé pachy a zvuky tajemného místa ji přiměly k tomu, aby jej šla prozkoumat. Brzy zjistí, že v zahradě není sama...

Jak Myška vylezla poprvé na strom

Bojácná Myška zjistí, že je mimo pohodlí domova úplně ztracená a je z toho smutná až k pláči. Trojnožka ji chytře vyprovokuje k tomu, aby se přestala litovat a začala se učit kočičí dovednosti.

Jak Myšce kručelo v bříšku

Rázná a nepříjemná kočka Jednoočka řekne Myšce, že je rozmazlená domácí fifinka, protože neumí chytat myši. Myška chce dokázat, že to není pravda, ale aby mohla v zahradě myši lovit, musí dostat povolení od moudré Elvíry.

Jak Myška spadla do jezírka

Cestou za moudrou Elvírou se kočky zastaví u malebného jezírka, do kterého nezkušená Myška spadne. Jednoočka a nový kocour Bezzubák se jí smějí a stále si vedou svou, totiž, že je Myška rozmazlenec. Myšku to dopálí, naštěstí situaci zachrání vždy pohotový Trojnožka.

Jak Myška ulovila Hrabici

Kočky se konečně setkají s moudrou Elvírou, která povolí Myšce lovit v zahradě. Zároveň jí uloží těžký úkol. Podle toho, jak ho splní, rozhodne, zda Myška je anebo není rozmazlená domácí kočka. Myška má strach, ale úkol přijímá.

Jak Majda poznala nové kamarády Myšky

Myška se po nočních potulkách zahradou stala zocelenou kočkou, která má několik nových kamarádů. Protože není sobecká, přiměje svoji paní Majdu, aby všechny kočky pohostila. Majda však udělá něco úplně jiného.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.