Neštěstí z roku 2022 na diskotéce ve Slušovicích řeší soud, organizátorovi akce hrozí osm let vězení

18. říjen 2023 15:41

18. října 2023 začal ve Zlíně soud s pořadatelem diskotéky ve Slušovicích na Zlínsku, kde se v říjnu 2022 v tlačenici zranilo 12 mladých lidí.

Okresní soud ve Zlíně začal projednávat případ události na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku. Neštěstí se stalo v klubu Sud u dostihové dráhy ve Slušovicích na Zlínsku v noci 30. října. Akce se jmenovala Haloweenský masakr. Lidé, kteří přišli v masce, měli vstup zdarma. Pořadatel vstup nereguloval a místo povolených 280 lidí, jich pustil dovnitř nejmíň 400. Na schodech mezi patry došlo k tlačenici mezi těmi, kteří chtěli ven a dovnitř, a zraněno bylo 12 mladých lidí. Pět lidí bylo hospitalizovaných, dva z nich – 18letá dívka a 15letý chlapec byli v přímém ohrožení života.

V kauze jsou obžalovaní organizátor diskotéky Jiří Kotek a firma Derby Company, jejímž je jednatelem. Devětadvacetiletému muži hrozí za obecné ohrožení z nedbalosti až osmileté vězení, společnosti pak peněžitý trest a zákaz činnosti. Advokáti poškozených a zdravotní pojišťovny si nárokují odškodné v řádech statisíců korun.

Obžalovaný Kotek na prvním soudním jednání vinu odmítl a odmítl vypovídat, stejně se vyjádřil zástupce společnosti.

Hudební klub ve Slušovicích zůstává v provozu. Soud odročil hlavní líčení na 13. listopadu, kdy budou vyslechnuti čtyři svědci, které navrhla obhajoba.

Spustit audio

Související