Nemocnice v Ostravě-Vítkovicích otevřela očkovací centrum pro seniory

26. leden 2021 18:35

V Ostravě začíná fungovat další očkovací centrum pro seniory, otevřela ho Vítkovická nemocnice. Tento týden chtějí dát zdravotníci vakcínu proti koronaviru 70 seniorům starším 80 let.

Čtěte také

Volná místa chtějí průběžně aktualizovat podle toho, kolik dávek vakcíny přijde. „Lidé budou očkováni v prostorách ambulance praktického lékaře. Jsou zde pouze tři schody a pro imobilní občany také zvedací plošina,“ potvrdila mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

K očkování se lidé musí objednat předem prostřednictvím centrálního rezervačního systému ministerstva zdravotnictví, podrobnosti k očkování v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice najdete zde.

Trend uklidnění

Počet lidí, u kterých se v rámci každodenních statistik prokáže nákaza koronavirem, v Moravskoslezském kraji klesá, uvedl hejtman Ivo Vondrák (ANO). Podle něj je to důležité hlavně pro nemocnice, kde postupně ubývá covidových pacientů.

„Projevilo se to i během víkendu – ten je samozřejmě vždy zkreslen počtem provedených testů. Nicméně i zátěž nemocnic výrazně poklesla a také se snižuje zátěž našich zdravotníků. Nejsou už tak nemocní, jako byli,“ dodává hejtman.

Očkovací místo pro podání vakcíny proti covid-19 najdete v přízemí budovy H1
Spustit audio

Související