Největší chyba žen při oblékání? Nosí stále příliš těsné oblečení, radí osobní stylistka Světla Deer

2. září 2023

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 01:28 Jitka Šedová a aktuální módní trendy spodního prádla
  • 05:53 Světla Deer: Jaké dělají ženy nejčastější chyby v oblékání
  • 09:48 V rubrice ZDRAVÍ se dozvíte vše o oparech
  • 14:13 Recept na Čatní od šéfkuchaře Radka Pálky
  • 17:04 Chcete začít cvičit? Poradíme vám, jak vybrat ten správný kurz
  • 21:21 Hlasování v oblíbené rozhlasové anketě Šarmantní osobnost roku

Blogerka a osobní stylistka Světla Deer poradí všem ženám, jaké dělají nejčastější chyby v oblékání.

Největší chyba, která mne opravdu moc mrzí, když ji v ulicích vidím, a stále to vidím poměrně často, je to, že pořád nosíme hodně těsné oblečení. Před přibližně 10 lety to bylo poměrně trendy, ale teď už to v módě vážně není.

90 - 60 - 90 má pouze Barbie a pár modelek. Nicméně my se stylingem snažíme a dokážeme onomu ideálu přiblížit.
Světla Deer, osobní stylistka

Určitě je skupina žen, kterým to v tom těsném úboru neskutečně sluší a mají pěkné, vyvážené postavy. Ale drtivá většina žen, pokud si oblékne oblečení hodně natěsno, tak jim to prostě nelichotí.

Byly doby, kdy se nosilo oblečení naopak hodně velké. Tedy nyní je to něco mezi?

Čtěte také

Přesně tak. Teď je to něco mezi a tohle já mám úplně nejraději. Protože ani to o mnoho větší oblečení není pro ženu to pravé ořechové. Většině žen ubírá zase na jejich ženských křivkách a to samozřejmě nechceme.

Takže ta současná silueta, která obkresluje tvar ženského těla, ale není moc velká, ani příliš natěsno, mi přijde úplně ideální. A je dobré vědět, jaký typ postavy mám, a pak už si různě s jednotlivými prvky šatníku pohrávat.

Vy říkáte, že je asi pět základních typů postavy. Oněch 90 - 60 - 90 má asi málokdo.

To má pouze Barbie a pár modelek. Nicméně my se tím stylingem snažíme onomu ideálu přiblížit. Většina žen má jednu či dvě problematické partie. Tedy pokud má žena například širší postavu v bocích, tak je dobré si všimnout, jaká má ramena.

Čtěte také

Protože pokud má také široká ramena a útlejší pas, tak vlastně onu základní křivku vytvoří. Ovšem pokud má taková žena ramena úzká, tak potom její boky příliš poutají pozornost a je dobré umět s tím pracovat.

Je dobré vědět, že ramenní vycpávky neznamenají, že žena hned vypadá jako chlap. Ramenní vycpávky vhodně zvolené mohou tedy například této ženě pomoci maskovat širší boky.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.