Nejsem žádná matka Tereza. Zrcadlo Nory Fridrichové

17. září 2021

Je postrachem mnohých politiků. Neumí tančit. Proslavila ji povodeň. Je rychlá v mluvě, v myšlení i v činech. Nora Fridrichová, novinářka a moderátorka České televize.

Zrcadlo poslouchejte každý pátek od 18:05 na Dvojce. Všechny díly potom najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas.

Sama tvrdí, že není žádná matka Tereza a má hodně chyb. Jedno je ale jasné. Je „rozjížděčka“ i „dotahovačka“. Pro svou dráhu pomoci prý vlastně nic neudělala. Tedy kromě toho, že se u pomoci nachomýtla, takže zcela přirozeně pomoc nastartovala a rozjela. A pak získala zodpovědnost, že nemůže odejít od rozdělané práce, takže pomoc dotahuje do konce.

Když přišly do Karlína povodně, automaticky se postarala o místní kočky. Když k nám přišel covid-19 a lockdown, zcela přirozeně pomohla domovům seniorů s dodáním roušek. Když narazila na samoživitelky a jejich problémy, začala je řešit a řeší dodnes.

Zrcadlo se na tuto výraznou osobnost české žurnalistiky dívá dál a hlouběji. A odhaluje Noru Fridrichovou jako ženu z masa a kostí.

Vnímá sebe jako chybující osobu? Je skutečnou „dobroženou“? Jak tráví večery? Jaká je máma? Jak se dívá na svou profesi a proč je jejím vzorem Pipi, dlouhá punčocha?

Spustit audio

Související