Nejnovější lékařské postupy, seriózní vědci i skutečné příběhy pacientů. Nový podcast Moci bez nemoci

24. únor 2022

Všichni si přejeme žít ve zdraví. Moci žít bez nemoci. Ne každému z nás a našich blízkých je ale vždycky přáno. Nový podcast Českého rozhlasu Dvojky bude každé úterý po 18:00 hledat naději na život.

V novém pořadu vás čekají setkání se špičkovými lékaři i pacientskými příběhy. Šárka Volemanová vám pomůže zorientovat se v jednotlivých diagnózách, které jsou dnes často označovány jako civilizační. Nezapomene ale například na srdeční choroby.

My kardiologové říkáme srdíčko. Je to taková citová záležitost

Neopomene ale ani nový typ léčby rakoviny prsu nebo důležitost přístupu lékaře. A hned v prvním díle s názvem Alzheimerova choroba nabídne možná už brzký jediný a jedinečný nový lék.

Bohužel až do nedávna nebylo pacientům co nabídnout

Pokud se všechno podaří, bude pacientům lék na Alzheimera přístupný už v letech 2024–2025. Za touto unikátní, právě testovanou novinkou v medicíně se podcast Moci bez nemoci vydá až do Spojených států amerických za českým neurologem Martinem Tolarem.

Moci bez nemoci. Nový pořad Českého rozhlas Dvojku poslouchejte živě od 1. března 2022 každé úterý po 18:00. Všechny díly najdete po odvysílání v rozšířené verzi na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas.

Spustit audio