Nejlepší dovolená? Valašsko s léčebnou kúrou (slivovicí). Otakar a Ondřej Brouskovi u Jana Čenského

29. srpen 2021

Jak vznikla přezdívka Ťulda a Ondo? Co mají rádi a jak tráví dovolenou? To na sebe prozradili Otakar Brousek a jeho syn Ondřej.

Jak vznikla přezdívka Ťulda? „Když jsem prý stál jako malé dítě s babičkou ve frontě, tak se mě nějaká paní ptala, jestli jsem chlapeček nebo holčička. A já řekl Ťulda. Babička to vyprávěla doma, a už mi to zůstalo. Já zase Ondrovi říkám Ondo, protože jeho sestřička tehdy neuměla R,“ prozradil Otakar Brousek.

Volný čas? Nejraději na Valašsko

Oba vyrůstali mezi divadelními osobnostmi. Syn Ondřej hrál od útlého dětství na klavír. Dnes skládá hudbu, režíruje, hraje a je členem kapely Monkey Business. A co volný čas? Toho je málo, říkají oba shodně.

„Já jedu na Valašsko, kde mám kamarády. Jsem u nich dva týdny, dostanu léčebnou kúru, rozuměj slivovici, a jezdím po okolí,“ říká Otakar Brousek. Jeho syn Ondřej jezdí rád k moři, ale dát dohromady čtrnáct dní volna v kuse se mu nedaří. „V létě s kapelou jezdíme na festivaly, pak zase hraju divadlo.“

Nechápu, kde syn bere čas na knížky

A jak se otec se synem vzájemně znají? Otakar Brousek si správně tipnul, že syn Ondřej poslouchá rád vážnou hudbu, nemá rád, když lidé přijdou na zkoušku pozdě a nejsou připraveni. Potěší ho dobrý film, divadlo a knížka, i když nechápe, kde bere na čtení čas. Jak dále prozradil, Ondřej je velký gurmet. Zná výborné restaurace, ale chutná mu i párek na grilu a dobrá svíčková.

Kdo z nich je ranní ptáče, a kdo noční sova? Co je čeká po prázdninách? Ve kterém představení a kde hrají společně? Více uslyšíte ze záznamu.

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související