Negativní reakce mě motivují, abych pokračovala, přiznává instruktorka sebeobrany Jasmína Houdek

16. leden 2023

Abych upozornila na sexuální násilí, zvykla jsme si představovat se jako holka, která byla ve 14 letech znásilněná. Dnes jsem dál, můj hlas má sílu a můžu podpořit ostatní, vysvětluje v Nočním Mikrofóru.

Své trauma přetavila ve svůj energetický zdroj, vyrovnala se s ním a dnes odmítá být obětí. Učí principy moderní sebeobrany, které nejsou o přeprání agresora, ale spíše o vyhnutí se nebezpečné situaci.

Osvěta je cestou 

V neposlední řadě si dala za úkol změnit svět. Jejím cílem je mluvit o problému sexuální agrese a do takové míry, jak bude možné, s ním také skončit.  Kromě toho, že Jasmína Houdek jako jedna z prvních žen v Česku začala otevřeně mluvit o tom, jak byla znásilněna, dnes také v rámci osvěty vypráví o zkušenosti s tvrdými drogami, ke kterým ji právě znásilnění dovedlo.

O nejtemnějších záhybech intimity umí mluvit s energií a optimismem. V rozhovoru se Zuzanou Vlčkovou se smíchem přiznala, že nejvíce negativních reakcí sklízí za to, že je feministka. O životě, který vedl od bolesti a drog k naplnění, rodině, štěstí a touze dělat svět lepší, ale také o principech sebeobrany, kterou užijeme i v běžných životních situací, nejen v přímém ohrožení, mluvila Jasmína Houdek v Nočním Mikrofóru na Dvojce.

Spustit audio