Nebojte se bláznivých ponožek. Do sandálů ale rozhodně ne

1. červen 2021

Jaký outfit zvolit, abyste zaujali? A opravdu jsou ponožky v sandálech takový módní prohřešek? Návrhářka Nina Provaan Smetanová má pro vás jarní trendy.

Roman Víšek a Nina Provaan Smetanová se v Módní abecedě Klubu Rádia Junior zaměřili na nejnovější trendy. Jak už to tak ale bývá, všechno už to někdy bylo, a tak i toto jaro se nese v duchu návratu k osvědčeným kouskům.

Experimentujte s délkou kalhot a sukní

Letos jsou „in“ dlouhé sukně takzvaně pod kolena, ale chybu neuděláte ani s modelem do půli lýtek. Takové široké sukně jsou inspirované 50. léty 20. století.

Široké kalhoty se zkrácenou délkou a výrazné ponožky jsou hitem

Hitem jsou i široké kalhoty. I u nich si můžete pohrát s délkou. „Mohou být třeba být po kolena a pak to vypadá skoro jako sukně, do půli lýtek nebo lehce nad kotníky. Je totiž také důležité, že se ještě k tomu třeba i nosí ponožky, které tak mohou vyniknout," radí Nina.

Do sandálů ne, do lodiček ano

Kdy byste ale naopak měli na ponožky zapomenout? Když nazujete sandály, nebo pantofle. „To je česká specialita a smějí se nám na celém světě,“ připomíná návrhářka.

Tak takhle ne, přátelé!

Ale pro milovníky ponožek dodává, že jiný případ jsou zajímavé lodičky s otevřenou patou nebo špičkou. Do takových bot se nemusíte bát vzít ozdobné krajkové ponožky a podkolenky, které budou působit módně a retro. „Právě to jsou ta 50. léta,“ vysvětluje.

Jaké barvy a vzory by letos neměly chybět ve vašem šatníku? Podíváme se i na materiály a klobouky. Nosí se ještě? Pusťte si celý rozhovor a staňte se módní ikonou.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Roman Víšek , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související