Navštivte muzea a galerie v neobvyklou dobu. Plzeňská muzejní noc k tomu vybízí tento pátek

25. květen 2022 21:16, aktualizováno

Festival muzejních nocí pořádá Asociace muzeí a galerií České republiky s podporou Ministerstva kultury ČR od roku 2004.  V Plzni se oslava muzeí a galerií koná v pátek.

Zapojené instituce

Západočeská galerie v Plzni / Západočeské muzeum v Plzni / Muzeum církevního umění plzeňské diecéze / Muzeum loutek / Pivovarské muzeum v Plzni / Plzeňské historické podzemí / Galerie Ladislava Sutnara (FDULS ZČU) / Galerie Jiřího Trnky (UVU Plzeň) / Galerie města Plzně / byt rodiny Huga Semlera – interiér Adolfa Loose / Patton Memorial Pilsen / Muzeum rodiny Škodů / Muzeum strašidel Plzeň / Český rozhlas Plzeň

Plzeňská muzejní noc se uskuteční 27. května od 16:00 do 23:00. Otevírací doba se v jednotlivých institucích mírně liší. Kompletní seznam nejdete zde. 

Zažijte večer a noc v Českém rozhlasu Plzeň

Komentované prohlídky v ČRo Plzeň začnou v 18 hodin. Délka trvání jedné prohlídky je 45 minut. Velikost skupiny je maximálně 20 osob. Začátek je vždy v celou hodinu. Poslední skupina návštěvníků vyrazí na prohlídku ve 22 hodin. Vstupenky jsou zdarma k dispozici na recepci Českého rozhlasu Plzeň.

„Prohlédneme si větší část naší rozhlasové budovy. Veškerá naše nahrávací studia a sekci odkud se živě vysílá. A také si vyzkoušíme různé historické artefakty, které dnes už nepoužíváme, ale v roce 1955, kdy byla tato budova postavena, se používaly třeba pro ozvučování rozhlasových her,“ uvedl vedoucí programu Českého rozhlasu Plzeň Petr Handl.

autor: Anděla Blažková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio