„Natáčení už mě skoro vůbec nebaví,“ přiznává Halině Pawlowské herečka Bára Hrzánová

Už 17 let hraje oblíbené představení Hrdý Budžes, za které dostala cenu Thálie. Halině Pawlowské mimo jiné prozradila, jak se kvůli němu dostala před soud, i co ji pojí s jejím slavným otcem.

Nemám ráda, když někdo manipuluje mnou a mým volným časem,“ vysvětluje ve speciálu pořadu Pokračování za chvilku herečka Bára Hrzánová, proč ji neláká filmové ani televizní natáčení. „To už mě vlastně skoro vůbec nebaví. Nemusím účinkovat ve všem, radši to přenechám kolegům, kteří budou šťastní a potřebujou to víc než já.“

Děsivé dětství a život na stromě

Svůj život spojila hlavně s divadlem, kde se jejím osudovým představením stala hra Hrdý Budžes podle oblíbené knihy Ireny Douskové. Halinu Pawlowskou zajímalo, jaké další knihy ovlivnily život oblíbené herečky. V dětství milovala strašidelné pohádky, které jí předčítala před spaním babička, nebo sebrané Báje českého Pošumaví plné lesních žen, vodníků a dalších lidových strašidelných příběhů.

A úzký vztah k přírodě hraje hlavní roli i v další knize, která zasáhla její srdce, tentokrát už dospělé: Odmalička mám ráda stromy. Chtěla jsem být malým stromovým skřítkem a nedávno mě nadchla knížka Tobiáš Lollness o stromových lidech, kteří žijí na stromě. Četla jsem ji asi třikrát a vůbec jsem se z toho světa nechtěla vrátit do reality.“

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související