Nastassja Kinski je v Karlových Varech

5. červenec 2001

Jednou z nejzářivějších hvězd mezinárodního filmového festivalu, který dnes začíná v Karlových Varech, je herečka německého původu Nastassja Kinski. Ta dnes za značného zájmu médií dorazila v doprovodu svých dvou dcer do západočeských lázní.

Nastassio, jaké jsou Vaše první dojmy z Karlových Varů?

Ó můj Bože! Je to tak nádherné! Hrozně moc to pro mě znamená, že tu mohu být s ředitelem festivalu, producenty a se všemi svými přáteli!

Přijela jste do Varů s nějakým doporučením, třeba co byste měla určitě vidět?

Je to fantastické tady být. Jsem ohromně poctěna, že tu mohu být spoul se svými dětmi Sonyou a Kenyou a ještě jednou musím zdůraznit, že jsem moc šťastná, že tu jsem. Doufám, že přijedou všichni herci z mého filmu. Malá holčička Kelly a všichni báječní lidé z Maďarska.

Dnes večer představíte tady ve Varech snímek maďarské režisérky Evy Gardosové Americká rapsodie, ve kterém jste ztvárnila hlavní roli. O jaký film se jedná?

Film je o ní, o té dívce, je to životní příběh. Dozvíte se, jak žila jako malé děťátko, co dělala jako malá holčička. Film, který je v podstatě o maďarských emigrantech pro mě hodně znamená...

Myslíte si, že Americká rapsodie upoutá spíše evropské nebo americké diváky?

HHHmmm, myslím, že pro obě skupiny, protože v Americe je taková spousta přistěhovalců. Mohlo to v nich vyvolat vzpomínky a mohli by si film spojit s jejich vlastní zkušeností. To samé se týká například maďarských diváků, kteří se tehdy také snažili dostat své rodiny do bezpečí.

autoři: ark , Jiří Hošek
Spustit audio