„Naše rodina se životem prochechtává.“ Sandra a Richard Pogodovi u Jana Čenského

23. srpen 2020

Kdybych napsal Hoď se do pogody pod svým jménem, tak to koupí 500 lidí. Díky Sandře se prodalo přes 10 tisíc, směje se Richard Pogoda, který přišel do studia s dcerou Sandrou.

„Máme neuvěřitelnou rodinu. Vyprávěla jsem historky u Karla Šípa, nakladatelství se to líbilo a napsali mi. Knížka vyšla do roka, teď jsme natočili audioverzi a chystáme dvojku,“ dodává herečka Sandra Pogodová.

Místo sázení novin se stal diskžokejem

Sandra Pogodová

Sandra Pogodová tvrdí, že heslo „S veselou myslí nejdál dojdeš“ mají v rodině a životem se prochechtávají. „V naší rodině to jde nahoru a dolu,“ směje se její otec Richard.

V roce 1973 si pro mě přišla StB, protože jsem zapisoval písničky Karla Kryla. Dostal mě z toho jeden právník, který řekl, že jsem psal noty a ne slova. Ale u novin jsem zůstat nemohl, tak jsem se stal v 35 letech nejpopulárnějším diskžokejem na severní Moravě.“

Vyhodili mě i z konzervatoře

„Mě vyhodili i z konzervatoře,“ dodává Sandra. „Sabotovala jsem představení, které se mi nelíbilo. Ředitel se mě zeptal, jestli nejsem ve špatné partě. A já mu řekla, že nejsem žádný Timur. V té době už jsem hrála v muzikálu Jesus Christ Superstar a pak jsem odjela na rok do Ameriky.“

Mámina kachna s lokšemi je top

A co na sebe prozradili otec a dcera ve vzájemném kvízu? Sandra chodí ráda na výstavy a čte literaturu faktu. A jaké má dobré a špatné vlastnosti? „Dokážu si ze sebe udělat legraci. A špatné? Občas lidi diriguji a nemám trpělivost.“ Teď se snaží vést zdravý život, ale jak říká, maminčina kachna s lokšemi a zelím je top.

Co je čeká od září? O čem je pořad Hoď se do pogody? Jaká byla rodina, u které v USA pracovala jako AuPair? Naučila se dobře anglicky?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.