Národní program počítačové gramotnosti funguje i na jihu Čech

12. červenec 2005

Lidé z Českokrumlovska se mohou naučit pracovat na počítači v kurzech, které se v červenci a září konají v rámci Národního programu počítačové gramotnosti.

Program je dotován státem, takže zájemci za dvouhodinový kurz zaplatí 100 korun. "Na čtvrtek 14. července připravujeme kurz s názvem Jak na počítač, ve středu 20. července se bude konat kurz Texty v PC a ve čtvrtek 21. července bude téma Internet a e-mail. Další kolo programu bude pokračovat v září," informovala ČTK Lenka Nováková ze společnosti Legro Plus, která kurzy organizuje. Pod dohledem kvalifikovaného lektora se lidé budou školit vždy od 16:30 do 18:30 v sídle firmy Legro Plus v českokrumlovské Rooseveltově ulici. Zájemci se mohou přihlásit na telefonním čísle 380 713 732.

Národní program počítačové gramotnosti vyhlásilo ministerstvo informatiky pro veřejnost s cílem zvýšit informační gramotnost občanů. V Jihočeském kraji se kurzy základů práce na počítači pořádají ještě v Českých Budějovicích, v Jindřichově Hradci a v Milevsku. Na Českokrumlovsku jsou otevřeny již od června, zatím je využilo zhruba 30 lidí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio