Nalaďte si Dvojku lépe! Český rozhlas spouští dva nové FM vysílače pro Brno a okolí

1. prosinec 2021

Od středy 1. prosince můžou obyvatelé Brna a okolí slyšet stanice Český rozhlas Radiožurnál a Dvojka lépe. Díky dvěma novým vysílačům.

Vysílač pro stanici Radiožurnál bude spuštěn na kmitočtu 89,5 MHz s výkonem 50 Wattů ERP, pro stanici Český rozhlas Dvojka na kmitočtu 100,2 MHz s výkonem 50 Wattů ERP. U obou vysílačů bude použita vertikální polarizace.

Kmitočty pro Brno a okolí

  • Dvojka: 100,2 MHz
  • Radiožurnál: 89,5 MHz

„S kvalitou VKV FM příjmu stanic Radiožurnálu a Dvojky v Brně jsme dlouhodobě nebyli příliš spokojeni. Posluchači těchto stanic byli na rozsahu VKV FM odkázáni na příjem ze vzdálenějšího vysílače Kojál,“ vysvětluje ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

„Proto jsme rádi, že se nám podařilo v tak významné lokalitě, jakou je Brno, kvalitu příjmu výrazně vylepšit. Přestože mají vysílače výkon 50 Wattů, díky výhodnému umístění přinesou posluchačům Radiožurnálu a Dvojky v Brně výrazné zlepšení pokrytí VKV FM signálem.“

Na základě individuálního oprávnění vydaného Českým telekomunikačním úřadem budou oba nové vysílače spuštěny 1. prosince 2021 ve 13:00 z lokality Brno – Míčkova.

autor: Český rozhlas Dvojka
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.