Nadšený všežravec Zdeněk Troška
25. únor 2016
Známý český režisér nám prozradil své gastronomické slabosti – houby, rajčata, ale ze všeho nejvíce vejce.
Jak je ovšem připravuje? Zcela jednoduše. Na pánvi osmaží jemně nakrájenou cibulku a položí na ni plátky rajčat. Ale ne na dlouho - jen aby lehce změkla.
Pak už jen přihodí volská oka a posype steakovým kořením a pepřem.
A kdy tuto lahůdku nejlépe jíst? Zdeněk Troška v tomto není vybíravý – snídaně, svačina, oběd nebo večeře - prostě kdykoli. Pokud tedy také milujete vejce, máte minimálně na dnešek o inspiraci postaráno.
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka