Na Velikonoce jsme nabídli setkání se zajímavou ženou

9. duben 2012

Po 11:00 hodině jsme přivítali publicistku a lékařku Marii Svatošovou. Hovořila mj. o tom, jak slaví Velikonoce a svém životním příběhu.

Se zajímavou ženou si o dobrodružství života povídala moderátorka Daniela Brůhová.
Své dotazy můžete zasílat i vy a to na e-mail jejakaje@rozhlas.cz

MUDr. Marie Svatošová po maturitě na SZŠ v Náchodě pracovala rok jako zdravotní sestra, pak vystudovala LFKU v Hradci Králové a dva roky byla sekundářkou na interně v Semilech, poté přesídlila do Prahy a do r. 1989 pracovala jako praktická lékařka. V lednu 1990 odešla do České katolické charity a se svými spolupracovníky vybudovala síť domácí péče v Čechách i na Moravě. V roce 1993 založila občanské sdružení Ecce homo, které společně s královéhradeckou charitou otevřelo 8.12.1995 první český hospic v Červeném Kostelci. V červnu 2005 vznikla Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče a paní doktorka se stala první prezidentkou. Věnuje se také publikační činnosti. V roce 2002 dostala státní vyznamenání – medaily za zásluhy III. stupně.
zdroj: www.i17-11.cz

Podle Marie Svatošová naše společnost vytěsňuje myšlenky na smrt ze svého života
autor: Daniela Brůhová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.