Na Staroměstském náměstí začínají dvoudenní Oslavy Prahy

1. červenec 2011

První červencový den začínají v hlavním městě Oslavy Prahy. Třetí ročník dvoudenního festivalu, u jehož zrodu stál Miloš Forman, první večer připomene na Staroměstském náměstí v Praze 800. výročí narození svaté Anežky České. Program zahrnuje divadelní a hudební vystoupení na souši i na vodě.

Podle ředitele a autora projektu Roberta Kozlera tam můžete přijít na hody, operu i muzikál: „V rámci všech produkcí, které se odehrají na Staroměstském náměstí, přijde návštěvníky slavností pozdravit arcibiskup pražský Dominik Duka, do toho se nám rozezvoní zvony kostelů okolo Staroměstského náměstí, kterých je víc než 30.“

Radim Hladík a jeho omlazený Blue Effect vystoupí dnes večer. „Pro mě je ten akustický pohled na rockovou muziku, kterou v současné době hrajeme, vlastně návratem k mým kořenům. Začínal jsem s klasickou hudbou, byl jsem dva roky na konzervatoři,“ řekl Hladík Radiožurnálu.

Staroměstské náměstí zítra zažije světový hudební mejdan – zahrají Laura a její tygři, Sunflower Caravan a Sto zvířat. Za folkem a divadlem je potřeba vyrazit na Petřín, za jazzem na Vltavu.

autoři: pad , jib , Lucie Maňourová
Spustit audio