Na silnicích Zlínského kraje budou letos pokračovat práce na obchvatu Otrokovic, dálnice u Starého Města a u Fryštáku

5. leden 2021 14:20

Silničáři letos dokončí obchvat Otrokovic. Se stavbou dálnice budou pokračovat také směrem na Staré Město a z něj ve směru do Moravského Písku. Plánuje se také začátek stavby dálnice u Fryštáku.

Silničáři v letošním roce dokončí v plném rozsahu obchvat Otrokovic, začnou stavět dálnici D55 v úseku Babice - Staré Město na Uherskohradišťsku a plánují zahájit stavbu úseku dálnice ze Starého Města do Moravského Písku.

Čtěte také

Českému rozhlasu to řekl šéf zlínského Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek. Podle Chudárka by se mohl letos začít stavět také úsek dálnice D49 u Fryštáku na Zlínsku.

Opravy silnic nižších tříd 

Budou také pokračovat čtyři stavby na silnicích nižších tříd, které loni a předloni zahájilo Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK). Nejnákladnější je rekonstrukce silnice druhé třídy přes Loukov na Kroměřížsku, na základě uzavřené smlouvy by měla přijít téměř na 65,9 milionu korun. Rekonstrukce průtahu Loukovem začala v červnu 2019, týká se téměř dvoukilometrového úseku silnice druhé třídy včetně dvou mostů. Skončit by měla letos v létě. Řidiči nejspíše budou muset nějakou dobu opět počítat s obousměrnou uzavírkou silnice.

Loni v červenci začali stavbaři opravovat silnici třetí třídy ve Vsetíně-Bobrkách. Práce za 35,7 milionu korun, kvůli nimž je silnice zcela uzavřena, potrvají do letošního podzimu.

V Bohuslavicích u Zlína opravují stavbaři od loňského září zhruba za 17,2 milionu korun průtah obcí v délce téměř 1,3 kilometru. Vozovka silnice druhé třídy je v havarijním stavu, práce proto nejspíše skončí až letos na podzim.

Na silnici třetí třídy v údolí Pluskovce ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku začala loni v srpnu přestavba mostu. Náklady dosáhnou téměř 13,5 milionu korun, hotovo by mělo být letos na jaře. Obě místa jsou s omezením průjezdná.

Plánované akce 

Letos ŘSZK plánuje mimo jiné zahájení rekonstrukcí silnic druhé třídy mezi obcemi Hovězí a Huslenky na Vsetínsku a mezi Valašskými Klobouky a Vlachovicemi na Zlínsku. Počítá také s opravami silnic třetí třídy mezi Březovou na Uherskohradišťsku a státní hranicí se Slovenskem a mezi Velkou Lhotou a Valašskou Bystřicí na Vsetínsku. Seznam chystaných investičních staveb bude organizace průběžně doplňovat v příštích měsících.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související