Na Prix Bohemia Radio se letos poprvé představuje i kavárna POTMĚ. „Neuvěřitelný zážitek,“ pochvalují si návštěvníci

V Olomouci pokračuje 37. ročník mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, a to soutěží rozhlasových dramat. Pro návštěvníky a účastníky festivalu je připravený i doprovodný program. Letos je poprvé jeho součástí kavárna POTMĚ – projekt Nadace Českého rozhlasu Světluška.

O festivalový program v kavárně POTMĚ na olomouckém Horním náměstí je od začátku festivalu velký zájem. Například při vzpomínce na olomouckou rodačku Hanu Maciuchovou posluchači kavárnu zaplnili do posledního místa.

Výběr z hereččiny rozhlasové tvorby připravil spolu s dramaturgem Martinem Velíškem režisér Aleš Vrzák, který v naprosté tmě pořad moderoval. „Slyšeli jste ukázku ze hry Enigma Emmy Göring. Hana Maciuchová za tuto roli získala cenu Prix Bohemia Radio,“ připomněl návštěvníkům. Právě Aleše Vrzáka si moderátorka Lucie Výborná pozvala k rozhovoru na Radiožurnálu po 9. hodině.

„Neuvěřitelný zážitek,“ pochvaluje si jeden z návštěvníků. „Hanu Maciuchovou mám rád a pobyt ve tmě je naprosto neuvěřitelný, jiný než všechno ostatní. Klidně bych si to zopakoval. Perfektní.“

Další program

Třetí festivalový den pokračuje soutěží rozhlasových dramat. V 19 hodin představí autoři podcastů nové trendy a ve 20 hodin se v Bezručových sadech sejdou sportovci na Nočním běhu pro Světlušku.

Čtěte také

Program letošního ročníku vyvrcholí slavnostním večerem v olomoucké Pevnosti pozvání. Speciálním hudebním hostem bude zpěvák Dan Bárta, který je také autorem úspěšného rozhlasového podcastu Nevinnosti světa.

autoři: Věra Pfeifferová , als
Spustit audio

Související