Na předvánoční stres platí dobré jídlo, ale zdravé
Iva Georgievová, znalkyně ajurvédy, předepisuje na všechny neduhy, splíny a chmury dobré jídlo a pití. Ale pozor, jen ze zdravých surovin.
Na předvánoční shon upeče vynikající buchtu z jablek a hrušek, které nakrájíte a vyložíte s nimi plech vymazaný ghí. Prosypete třtinovým cukrem, posypete ovesnými vločkami, pokladete tvarohem, znovu pocukrujete a navrch dáte ještě jednu vrstvu ovoce. Pak zapečete v troubě a servírujete. Z hrušek a jablek také vyrobíte skvělé sirupy, které společně s teplou vodou udělají vašemu unavenému tělu jen dobře.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.